Värmepumpar

Varför Värmepump?

Att investera i en värmepump innebär så mycket mer än bara en ekonomisk besparing.En rätt placerad värmepump ger både bättre cirkulation och jämnare temperatur i huset, vilket ger ett bättre inomhusklimat. Den kan även ge skön svalka på sommaren, och underhållsvärma ditt fritidshus under vintern.

Vi på BJ Kylspecialisten i Karlshamn hjälper dig gärna att välja rätt värmepump för dina behov.

Vi kommer hem till dig och gör en kostnadsfri bedömning av ditt hus, så du med stor säkerhet får veta hur värmepumpen kommer att fungera i just ditt hus och hur mycket du kan komma att sänka din värmekostnad.

Vem får installera Värmepumpar?

Det är inte vem som helst som får installera värmepumpar. Vi innehar både personcertifikat för våra värmepumpsinstallatörer och företagscertifikat.

Så här skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Kyl-, luftkonditionerings- och värmepumpsutrustning för privat bruk

Privatpersoner påverkas också av EG:s nya lagstiftning om flourerade växthusgaser. Det är nu förbjudet att som privatperson installera till exempel värmepumpar. Detta måste göras av någon som är certifierad.

I det tidigare svenska förordningen fanns ett undantag från kraven för att privatpersoner skulle kunna installera till exempel värmepumpar. Detta är nu borttaget, och det krävs en certifierad person som utför arbetet, oavsett köldmängd. När man anlitar någon för att installera exempelvis en värmepump, ska man därför kontrollera att giltiga certifikat finns.”

Våra Värmepumpar

Vi har valt att arbeta främst med två varumärken, Sverigepumpen och Daikin, som vi har stor erfarenhet av och vet håller en mycket god kvalitet och ger bra garantier för våra kunder. Det är viktigt för oss att kunna lita på att den produkt vi säljer och installerar även kan hålla det den lovar och ge trygghet om något skulle inträffa.

Välj Värmepumpsleverantör

Kontakta oss

Mejla oss

Adress

Tjänster

Kontakt

Mobil