Värmepumpar

Varför Värmepump?

Ett av de mest effektiva sätt för att sänka uppvärmningskostnaden i ditt hus är att investera i en luftvärmepump. Beroende på förutsättningarna i ett hus med direktverkande el, så kan en luftvärmepump vanligtvis hjälpa till att sänka elförbrukningen för uppvärmning med 40-65%.

Men att investera i en värmepump innebär så mycket mer än bara en ekonomisk besparing. En rätt placerad värmepump ger både bättre cirkulation och jämnare temperatur i huset, vilket ger ett bättre inomhusklimat. Den kan även ge skön svalka på sommaren, och underhållsvärma ditt fritidshus under vintern.

Vi på BJ Kylspecialisten i Karlshamn hjälper dig gärna att välja rätt värmepump för dina behov.

Vi kommer hem till dig och gör en kostnadsfri bedömning av ditt hus, så du med stor säkerhet får veta hur värmepumpen kommer att fungera i just ditt hus och hur mycket du kan komma att sänka din värmekostnad.

Vem får installera Värmepumpar?

Det är inte vem som helst som får installera värmepumpar. Vi innehar både personcertifikat för våra värmepumpsinstallatörer och företagscertifikat.

Så här skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Kyl-, luftkonditionerings- och värmepumpsutrustning för privat bruk

Privatpersoner påverkas också av EG:s nya lagstiftning om flourerade växthusgaser. Det är nu förbjudet att som privatperson installera till exempel värmepumpar. Detta måste göras av någon som är certifierad.

I det tidigare svenska förordningen fanns ett undantag från kraven för att privatpersoner skulle kunna installera till exempel värmepumpar. Detta är nu borttaget, och det krävs en certifierad person som utför arbetet, oavsett köldmängd. När man anlitar någon för att installera exempelvis en värmepump, ska man därför kontrollera att giltiga certifikat finns.”

Finansiering med Svea Bank

Vill du investera i en värmepump men inte betala allt på en gång så finns det alltid en möjlighet att finansiera ditt köp.

I samarbete med Svea Bank erbjuder vi en smidig och räntefri betalning. Att ansöka om delbetalning är både enkelt och snabbt gjort och du får svar direkt. Det finns olika löptider som du kan välja mellan:

  • Faktura 60 dagar. Endast administrationskostnad på 49 kr/månad tillkommer.
  • 10 eller 20 månaders räntefritt. En uppläggningskostnad på 495 kr samt en administrationskostnad på 49 kr/månad.
  • 60 månader räntebärande till en ränta på 6,95%/månad. En uppläggningskostnad på 495 kr samt en administrationskostnad på 49 kr/månad.
Kontakta oss gärna för mer information om en finansieringslösning som passar just dig!

 

Våra Värmepumpar

Vi har valt att arbeta främst med två varumärken, Sverigepumpen och Daikin, som vi har stor erfarenhet av och vet håller en mycket god kvalitet och ger bra garantier för våra kunder. 

Det är viktigt för oss att kunna lita på att den produkt vi säljer och installerar även kan hålla det den lovar och ge trygghet om något skulle inträffa.

Välj Värmepumpsleverantör

Adress

Tjänster

Kontakt

Mobil